Logo Lexlijst

Lex Lijstenmakerij
Leemansweg 24
6827 BX Arnhem

Tel :026-4430584
Email : info@lexlijst.nl

Conserverend Inlijsten


Lijstdoorsnede met aluminium wisselframeLex Lijsten is in de loop der jaren gespecialiseerd in zg "Conserverend" inlijsten. Conserverend inlijsten houdt in dat er aan het in te lijsten werk geen enkele schade ontstaat door de gebruikte materialen en inlijsttechnieken. Verder moet het inlijstproces weer volledig reversibel (omkeerbaar) zijn.

 Dat Lex Lijsten gespecialiseerd is in conserverend inlijsten komt vooral door het soort klanten waarvoor wordt gewerkt. Onder hen zijn diverse Musea, Galeriën, kunstenaars en fotografen. Al deze klanten eisen van ons, inlijstwerk volgens de beste technieken en de hoogste kwaliteit.

 Materialen

In de praktijk betekend conserverend inlijsten, dat wij werken met uitsluitend PH neutrale (zuurvrije) materialen als passe-partout karton, opvul- en achtertik materialen en natuurlijk tapes en andere hechtmiddelen. Om daarnaast ook de schadelijke invloed van daglicht (UV) zo veel mogelijk te voorkomen, werken we met de beste glassoorten. Met name het zogenaamde ArtGlass 92. Dit type museum glas zorgt naast een reflectieloos beeld vooral voor het voor 92% wegfilteren van schadelijk UV licht.  

Hoekveer

Reversibel

Naast het gebruik van de beste zuurvrije materialen zorgen we er ook altijd voor dat het ingelijste werk weer in de zelfde staat uit de lijst gehaald kan worden. 

Bufferfolie

Als een van de weinige lijstenmakerijen, beschikt Lex Lijsten ook over museale bufferfolie. Deze folie word gebruikt om er voor te zorgen dat het in te lijsten werk op geen enkele manier in contact komt met de (houten) lijst.

Al met al kunt u er dus verzekerd van zijn dat uw kostbare werken bij ons in goede handen zijn. Alle werken worden "in huis" ingelijst. En voorzien van de beste materialen, door vakkundige lijstenmakers.

Openingstijden:

Maandag t/m Vrijdag
9:00 - 17:00

 

Bansky

Unseen 2016

Kijk naar filmpje