Logo Lexlijst

Lex Lijstenmakerij
Leemansweg 24
6827 BX Arnhem

Tel :026-4430584
Email : info@lexlijst.nl

Glas


Glas heeft vooral als functie, uw kostbare werk te beschermen en schoon te houden. Maar daarbij het ingelijste werk zo optimaal mogelijk te tonen. Glas kun je grofweg in 3 soorten onderverdelen:

Glas


Normaal glas

Normaal glas was tot voor kort de meest gebruikte glassoort. De betere lijstenmakerijen werken in tegenstelling tot de massaproducenten uitsluitend met A kwaliteit 2mm float glas. Normaal glas heeft als voordeel dat het de kleuren en contrasten van de afbeelding versterkt. De afbeelding krijgt een helder beeld. Maar normaal glas kent ook nadelen. Afhankelijk van de lichtinval, spiegelt normaal glas nogal. Wat in de meeste gevallen zeer hinderlijk kan zijn. Daarnaast is normaal glas nauwelijks UV werend. Daardoor kan uw werk door toedoen van licht, verbleken en papier verkleuren. Normaal glas zorgt ook vaak voor een lichte verkleuring van het werk door de zogenaamde "groen-zweem". Deze groene gloed in het glas wordt veroorzaakt door metaaldeeltjes in het glas. Gelukkig heeft de industrie dat verholpen door het glas te ontdoen van deze metalen. Dit super heldere glas wordt Optiwhite genoemd.

 

Ontspiegeld glas

Ontspiegeld glas, ook wel antireflexglas genoemd, is een of tweezijdig gematteerd (geëtst) glas dat de hinderlijke reflectie goeddeels opheft. Echter dit glas heeft als groot nadeel dat het nogal wat kleur en contrast van de afbeelding weg haalt en een mattig effect geeft. Daarom wordt deze glassoort (gelukkig)nauwelijks meer gebruikt, ondanks het feit dat men tegenwoordig met een veel fijnere etsing werkt.

  

Museumglas

 Museum glas (Artglass)

Het glas dat alle bovenstaande problemen oplost is Artglass. Dit glas, dat in de volksmond museumglas genoemd wordt, is glas dat is voorzien van een coating, die ervoor zorgt dat de voordelen van normaal glas in tact blijven, maar de hinderlijke reflectie ongedaan gemaakt wordt. Deze glassoort, die onder diverse merk namen op de markt gebracht word, verminderd de spiegeling vrijwel volledig, waardoor het effect onstaat alsof er geen glas aanwezig is. Wij maken gebruik van "Artglass92". Deze soort is door een extra coating ook nog eens 92% UV-werend. Dit zorgt ervoor dat verkleuring en verbleking van het werk wordt tegengegaan, wat een nog grotere bescherming geeft aan het in te lijsten werk. Wij nodigen u graag uit om deze glassoort in de winkel te komen bekijken. U gelooft uw ogen niet.

 

Openingstijden:

Maandag t/m Vrijdag
9:00 - 17:00

 

Bansky

Unseen 2016

Kijk naar filmpje