Logo Lexlijst

Lex Lijstenmakerij
Leemansweg 24
6827 BX Arnhem

Tel :026-4430584
Email : info@lexlijst.nl

*|MC:SUBJECT|*

Nieuwsbrief 2014-1 "Lijstenmaker van het jaar"

View this email in your browser

Lijstenmaker van het jaar 2014

Ook uw STEM telt mee!!!

Nadat we de laatste drie edities gewonnen hebben, doen we dit jaar uiteraard ook weer mee met de wedstrijd "Lijstenmaker van het jaar". Nieuw dit jaar is dat naast een vakjury, ook uw stem meetelt. We vragen u dan ook om uw stem uit te brengen. Ga daarvoor naar http://www.art-frame.nl/jury. En mocht u eventueel op ons willen stemmen, dan kunt u hieronder onze inzendingen vinden. Natuurlijk houden we u via de nieuwsbrief op de hoogte over de uitslag.

V-003

De eerste opdracht was een vrije opdracht met het thema "geboorte". waarbij zowel de lijst als het in te lijsten werk zelf bedacht moet worden. Wij hebben gekozen voor het samenvoegen van 2 foto's, een baby en een ooievaar die wanneer je aan de lijst voorbij loopt zichtbaar worden (een visueel grapje) de keuze voor een ovale lijst is mede gebaseerd op het thema geboorte (de vorm van een ei). Ovale lijsten worden niet vaak meer gebruikt en worden vaak als oubollig afgeschilderd. Wij hebben er een eigentijdse uitstraling aan gegeven. De strak wit gespoten lijst is volledig opgebouwd uit ringen, en voorzien van een ovaal passe-partout met een bladgouden inleg bies. Op deze foto is niet te zien dat de achterzijde van de lijst ook goud gekleurd is d.m.v. slagmetaal.

Ga naar de site van Art & Frame en stem. http://www.art-frame.nl/jury
G-003

De tweede opdracht was een vaste afbeelding. Deze was voor alle deelnemers gelijk. De opdracht, "lijst deze prent zo mooi en creatief mogelijk in". Een van de kenmerken van lijsten van Lex Lijsten tijdens de wedstrijden is: "Het veranderende beeld". In voorgaande edities hebben we dan ook uitgebreid geëxperimenteerd met beweging. Beweging die de lijst of de afbeelding steeds een ander beeld verschaft. Vorig jaar hebben we met de "BLØF" lijst zelfs geluid toegevoegd. Ook dit jaar zit er weer beweging in onze lijst. De prent is voorzien van een eenvoudig passe-partout met zwart binnenrandje. De lijst is opgebouwd uit vier lagen. Een zwarte, een oranje, een rode en een witte laag. Deze lagen (met kleuren uit de afbeelding) verschuiven ten opzicht van elkaar waardoor iedere keer een ander speels beeld ontstaat. Het geheel is gevat in een strak wit gespoten baklijst.

Ga naar de site van Art & Frame en stem. http://www.art-frame.nl/jury
 

Als u het leuk vind om eerdere inzendingen van Lex Lijsten te bekijken.
Ga dan naar onze site. www.lexlijst.nl/wedstrijd

We bedanken Fotolab KieKie (foto afdrukken), Ilse Gerbracht (foto bewerking) enDe Gelderse meubelspuiterij (spuiten van de lijsten) voor hun professionele bijdrage bij het tot stand komen van de lijsten.
 


Schrijf in op onze mailinglijst

 

Zodra we iets leuks of nieuws te melden hebben, sturen we een nieuwsbrief rond. Als ook u onze nieuwsbrief wil ontvangen, vul dan uw gegevens hier onder in en wij zorgen dat u de nieuwsbrieven ontvangt.

 

 

 

 

* Dit veld is verplicht

 

Openingstijden:

Maandag t/m Vrijdag
9:00 - 17:00

 

Bansky

Unseen 2016

Kijk naar filmpje